Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ»








Τη Δήμητρα Σταθοπούλου την άκουσα, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα του Μητροπάνου(μαζί με τον Κότσιρα και τον Μπάση), στο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» - που έμελλε να ήταν το τελευταίο του – κι όχι μόνο δεν μου πέρασε απαρατήρητη, αλλά, τουναντίον, μου καρφώθηκε στο μυαλό!






Την ξανάκουσα, το 2014, στο «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» (στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»), κι η Δήμητρα, μαζί με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, τους σπουδαίους ηθοποιούς, και δίπλα στον Δημήτρη Μπάση, ήταν η αποκάλυψη της παράστασης και το καλλιτεχνικό κέρδος για το χώρο του τραγουδιού και για όλους μας!


Η Δήμητρα Σταθοπούλου, έχει αποδειχτεί, πλέον, ότι, πέρα από τα φωνητικά, ερμηνευτικά και καλλιτεχνικά προσόντα της, είναι μια πανέμορφη, και με δική της κι ισχυρή ταυτότητα, καλλιτεχνική περσόνα.


Μόλις κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ»(από το Ogdoo Music Group) κι έτσι, μου δόθηκε η αφορμή για μια συνολική της παρουσίαση – αγάπης, στο δημοσιογραφικό μου μπλογκ TA – SOS.








ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ : «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ»


«Η νέα προικισμένη ερμηνεύτρια , Δήμητρα Σταθθοπούλου, συνεχίζει με αξιώσεις τη διαδρομή της στο καλό ελληνικό τραγούδι μέσα από μια ξεχωριστή «Ανάσα» που θα αγαπήσουμε και θα τραγουδήσουμε.


Τη Δήμητρα Σταθοπούλου τη γνωρίσαμε δισκογραφικά με το υπέροχο ντουέτο «Μαλώνω την καρδιά» που ερμήνευσε μαγευτικά μαζί με το Δημήτρη Μπάση. Το τραγούδι ανήκει στον κύκλο τραγουδιών «Οι φωνές σ’ αυτή την πόλη» που δημιούργησαν ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης και ο «διακριτικός», αλλά ιδιαίτερος στιχουργός Νίκος Αναγνωστάκης.


Το «Μαλώνω την καρδιά» είναι απ’ τα τραγούδια που ήρθαν για να μείνουν, και πράγματι έτσι έγινε. Ανάλογη καλή μοίρα, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και η «Ανάσα μου». Ένα γοητευτικό, λυρικό, ερωτικό, ανθρώπινο τραγούδι που αναδεικνύει με πληρότητα τις δυνατότητες της ερμηνεύτριας. Το υπέροχο χρώμα της φωνής, την καθάρια έκφραση, την ευαισθησία, αλλά και το πληθωρικό μέταλλό της.


Οι στίχοι του Αναγνωστάκη για μια ακόμη φορά εκπλήσσουν για τη γήινη απλότητά τους, τις όμορφες εικόνες, τις ταιριαστές ρίμες, το νοσταλγικό ερωτικό χαρακτήρα αλλά και το σύγχρονο νεύρο τους.


Η μελωδική γραφή του Βολιώτη μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Νίκου Αλεξίου κινείται σε αντίστοιχους δρόμους υπογραμμίζοντας αρμονικά το λόγο, φωτίζοντας τις ευαίσθητες αλλά μεστές πτυχές του.


Μια «Ανάσα» παντοτινή για όσα φύγαν, για όσα μείναν, για όσα έρχονται.


Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group».


Βλ. :

http://www.ogdoo.gr/diskografia/akou-to-tragoudi-mou/dimitra-stathopoylou-anasa-mou-neo-digital-single








ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ»

https://www.youtube.com/watch?v=IMzUi5DaT2A



Συνέντευξη της Δήμητρας Σταθοπούλου στο e-orfeas






http://www.e-orfeas.gr/artists/interviews/9327-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%97-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1,-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%C2%BB.html




ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


Συμμετοχή της Δήμητρας Σταθοπούλου, σε ένα ντουέτο με τον Δημήτρη Μπάση(μουσική : Ανδρέας Κατσιγιάννης, στίχοι : Νίκος Αναγνωστάκης) στο δίσκο – σε παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα – «Οι φωνές σ’ αυτήν την πόλη»( Ogdoo Music Group / 2014).






Βλ. δισκοπαρουσίασή μου : 


http://www.e-orfeas.gr/music/musictechnology/9524-%C2%AB%CE%9F%CE%B9-%CE%A6%CF%89%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%E2%80%99-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%C2%BB-Ogdoo-Music-Group-2014.html






«ΜΑΛΩΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ» 


https://www.youtube.com/watch?v=XvWW1QCPBug








ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 


https://www.facebook.com/pages/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-Dimitra-Stathopoulou/1464137017200690





Τάσος Καραντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου